Alles over keto

Op deze pagina vind je alle informatie over een ketogeen dieet. Onderstaand vind je korte kopjes met doorlinks naar pagina’s met diepere informatie. Deze pagina zal de komende tijd verder gevuld worden tot al jouw vragen zijn beantwoord.

Wat is keto?

Waarschijnlijk heb je je hele leven al gehoord dat koolhydraten dé energiebron zijn voor je lichaam. Er is echter een alternatieve energiebron die je lichaam veel efficiënter kan gebruiken. Deze energiebron zijn ketonen. Door de afwezigheid van koolhydraten in een ketogeen dieet daalt je insulineniveau en raken de glucosereserves op. Hierdoor gaat je lichaam op zoek naar een andere energiebron. In deze zoektocht stuit je lichaam op vetten en schakelt het langzaam over op vetverbranding. Bij de verbranding van deze vetten in de lever komen vervolgens de ketonen vrij.

Lees meer over ketonen, een ketogeen dieet en ketose.

Wat zijn de voordelen?

Een ketogeen dieet kent vele voordelen, het wordt dan ook al lang niet meer gebruikt puur en alleen voor het afvallen. In dit artikel gaan we dieper in op de vijf belangrijkste voordelen, maar geven we je ook nog een lijst mee waar het mogelijk ook nog bij kan ondersteunen. Een keto dieet kan bijvoorbeeld ondersteunen bij afvallen, betere mentale prestaties en cholesterol, maar wordt ook gebruikt in de behandeling van epilepsie, alzheimer en kanker.

Lees meer over de voordelen van een ketogeen dieet.

Hoe ziet het dieet eruit?

Een keto dieet of een ketogeen dieet kenmerkt zich door de basis van vetten en da afwezigheid van koolhydraten. Hier gaan we dieper in op hoe koolhydraten, eiwitten en vetten werken. Ook krijg je meer inzicht in bijvoorbeeld welke je nodig hebt en hoeveel.

Lees meer over het ketogene dieet.

Wat zijn exogene ketonen

Naast dat je het aantal ketonen in je bloed kunt verhogen door je voeding aan te passen, is het ook mogelijk door te supplementeren met Exogene ketonen. Exogene houdt in dat deze ketonen buiten het lichaam worden gemaakt. Ze worden vaak ingezet voor verbeterde sportprestaties, sneller vetverlies of een cognitieve boost.

Lees meer over exogene ketonen.

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!