Afvallen ketogeen dieet

Afvallen met een ketogeen dieet

Een keto of ketogeen dieet is een goede, zo niet de beste, tool voor snel en efficiënt afvallen. Er zijn verschillende redenen waardoor mensen snel afvallen tijdens dit dieet, onderstaand zetten we de belangrijkste op een rijtje.

Je wordt een vetverbrandingsmachine

De belangrijkste factor voor het afvallen tijdens een keto dieet is de afwezigheid van koolhydraten. Hierdoor is je lichaam genoodzaakt om een andere energiebron aan te spreken en het gaat hierdoor beginnen met de afbraak van vetten. Je lichaam schakelt over op vetverbranding en verandert in een ware vetverbrandingsmachine.

Je hebt minder honger

Bij de afbraak van vetten komen ketonen vrij en deze hebben van nature een honger stillende werking. Dit zorgt er niet alleen voor dat je makkelijker in een calorietekort kunt blijven, maar ook dat veel mensen automatisch minder eten. Zo sla je soms makkelijker een maaltijd over of vergeet je zelfs een maaltijd, iets wat je vooraf wellicht niet kunt bedenken!

Je hebt minder cravings

In het verlengde van de bovenstaande verlaagt het ook je trek naar bijvoorbeeld een zoete snack. Dit ten eerste doordat je minder honger hebt, maar ook doordat je niet uit ketose wilt raken. Beide zorgen er hoe dan ook voor dat het dieet makkelijker vol te houden is. Toch toe aan een zoete snack? Dan zijn er ook alternatieven die binnen het dieet passen!

Je behoudt je energie

Oke, misschien niet de eerste dagen. Je kunt dan zelfs wat griep-verschijnselen hebben. Maar, daarna wordt dit vele malen beter! Uit veel persoonlijke anekdotes, maar ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat sportprestaties helemaal niets lijden tijdens een ketogeen dieet. Hierdoor kun je nog steeds blijven sporten, iets dat uiteraard bijdraagt aan het afvallen.

Je behoudt je spiermassa

Een andere belangrijker factor, die deels te scharen is onder het bovenstaande kopje, is dat je bij een keto dieet je spiermassa behoudt! Spieren staan er uiteraard om bekent dat ze energie verbranden. Iemand die bijvoorbeeld uit een bonk spier bestaat heeft daarom een heel ander metabolisme en verbrand zelfs in stilstand meer. Hoe meer spiermassa je dus behoudt, hoe meer je automatisch afvalt!

Kortom er zijn verschillende manieren waarop een ketogeen dieet bijdraagt aan afvallen. Vergeet natuurlijk niet dat het ook altijd te maken blijft hebben met het aantal calorieën dat je consumeert. Als je dagelijks 5000 kcal of meer eet, ook al is dit ketogeen, is de kans groot dat je geen vet verliest!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met een keto dieet en dat leverder mij direct onwijs veel voordelen op. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.